Τρίτη 20 Μαΐου 2014

SHOPPING FESTIVAL : Στην Κωνσταντινούπολη και για ψώνια!

Δημοσιογράφοι από 20 χώρες ενημερώθηκαν για τις προσπάθειες και ενέργειες των τούρκων
να βάλουν την Κωνσταντινούπολη στον χάρτη των κορυφαίων προορισμών για Shopping Therapy. Πράγματι, τα τελευταία χρόνια κατασκευάστηκαν μεγάλα και πολυτελή Mall σε πολλά από τα οποία λειτουργούν παράλληλα χώροι ψυχαγωγίας όπως κινηματογράφοι, εντυπωσιακά ενυδρεία, πάρκα ψυχαγωγίας με λούνα παρκ κλπ. Εκτός από τα μεγάλα Mall που συμμετέχουν, στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν και πολλά εμπορικά καταστήματα σε διάφορα σημεία της Πόλης που θα φέρουν στη βιτρίνα τους το σχετικό σήμα και θα πραγματοποιούν μεγάλες εκπτώσεις στη διάρκεια του Φεστιβάλ.
Όπως μας είπε η General Manager του ISF η Füsun Tavus, η αγορά στην οποία στοχεύουν είναι τουρίστες από χώρες που βρίσκονται σε απόσταση έως 4 ώρες αεροπορικώς από την
Κωνσταντινούπολη, καθώς και ότι θέλουν να δώσουν με το Φεστιβάλ έναν ακόμη λόγο/κίνητρο για να επισκεφτεί κανείς την Κωνσταντινούπολη, δεδομένου ότι υπάρχουν ήδη άλλα μεγαλύτερα Shopping Festivals στην ευρύτερη περιοχή όπως αυτό του Ντουμπάι. Όσοι βρεθούν στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή 6 Ιουνίου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μοναδικό, όπως υπόσχονται οι διοργανωτές, σόου εγκαινίων στην πλατεία Ortakoy, που θα περιλαμβάνει light and dance shows, συναυλίες ξένων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων και μια φαντασμαγορική επίδειξη πυροτεχνημάτων στο Βόσπορο.
Την επόμενη μέρα 7 Ιουνίου θα δοθεί το μεγάλο πάρτι του Φεστιβάλ στο τεράστιο Mall of Istanbul με συναυλίες ξένων συγκροτημάτων. Το Mall of Istanbul θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 12 το βράδυ πραγματοποιώντας εξαιρετικά μεγάλες εκπτώσεις. Η 10η Ιουνίου είναι η μέρα των μεγάλων προσφορών για τα είδη σπιτιού, ενώ η 12η Ιουνίου είναι η Gold Day με προσφορές στα κοσμηματοπωλεία της Πόλης. Το Σαββατοκύριακο 14-15 Ιουνίου στην περιοχή Osmanbey, όπου έχουν έδρα πολλές τουρκικές εξαγωγικές εταιρείες χονδρικής (υφασμάτων, ρούχων, παπουτσιών, αξεσουάρ κλπ), οι επιχειρήσεις θα κάνουν λιανικές πωλήσεις με μεγάλες εκπτώσεις για τους επισκέπτες. Παράλληλα θα γίνει μεγάλο Fashion Show στους δρόμους της περιοχής, μουσικές συναυλίες κλπ.
Η 17η Ιουνίου είναι αφιερωμένη στην τεχνολογία με προσφορές στα καταστήματα, η 19η Ιουνίου στα παπούτσια και τις τσάντες και η 24η στα καλλυντικά και τα είδη περιποίησης. Στις 26 Ιουνίου είναι η μέρα των εκπτώσεων στα Jeans, ας μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία είναι μια από τις μεγαλύτερες χώρες παραγωγής Jeans στον κόσμο. Στις 28 Ιουνίου θα δοθεί το αποχαιρετιστήριο πάρτι του ISF στο Mall Vialand που θα συνοδεύεται με πολύ μεγάλες προσφορές.






Πηγή: Omorfa taxidia