Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Ταξιδάκι “reperage” στην Αίγινα, του φιστικιού και των καλλιτεχνών

Eμείς ποτέ δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε … αφού θέλουμε πάντα να πρωτοπορούμε και να δίνουμε νέα διάσταση στα ταξίδια εμπειριών… 
Εσείς είστε οι φίλοι μας … και θέλουμε μέσα από τα ταξίδια, να σας δημιουργούμε εμπειρίες ανεξίτηλες… να χαρίζουμε χαμόγελα και μεγάλες στιγμές σε εσάς και τους αγαπημένους σας.
Δεν σταματάμε να εξερευνούμε και να ανακαλύπτουμε «άγνωστες» διαδρομές …γαστρονομικές και πολιτιστικές …
Προετοιμάζοντας την κρουαζιέρα και την συμμετοχή μας στο Φεστιβάλ του Φιστικιού στην Αίγινα, με την δημοσιογράφο γαστρονομίας και τουρισμού,  Σίσσυ Νίκα ακολουθήσαμε …την κρουαζιέρα. 
Προσεγγίσαμε την Ύδρα για  καφεδάκι και συναντήσεις με τους ανθρώπους που έπρεπε… στον Πόρο δοκιμάσαμε παστέλι σαν ταρτάκι, τραγανό και ανεβαστικό … και καταλήξαμε στην Αίγινα.

Πρώτη στάση  στην  περίφημη ψαραγορά, στο πόστο του Σώρρου, που άνοιξε ειδικά για να δούμε τις κατσούλες, μοναδική ψαρολιχουδιά… που «αιχμαλωτίσαμε» στον φακό μας … έτσι είχαμε μια πρώτη γνωριμία με το κουκλίστικο ψαράκι που αγαπά τα ήρεμα και πεντακάθαρα νερά με αμμώδη βυθό. Η γεύση του μοιάζει με αυτή της γλώσσας αλλά είναι ακόμα καλύτερη… τις τηγάνισαν με βούτυρο και τις  «σβήσαμε» με κρασί αφρώδες… ποίημα. 
Δεύτερη στάση ουζάκι με ψαρομεζέδες, δίπλα στην αγορά στο πιο hot gastronomic spot της Αίγινας, την ταβερνούλα « Αγορά»  του Γελαδάκη.
Τρίτη στάση για  φιστίκι και τις γλυκές του αμαρτίες … σε όλες τις εκδοχές στου «Μουρτζή»… Το παστέλι με φιστίκι μούρλια όπως και τα φιστικογλυκάκια.
Τέταρτη στάση πάνω στην «περαντζάδα» του λιμανιού, κλασσικά στο μοναδικό Αιάκειο, για προφιτερόλ του ονείρου, πασπαλισμένο με φιστίκι και σοκολάτα εκλεκτή. Ο κ. Κουκούλης, έχει εμμονή με την ποιότητα και  μας υποδέχθηκε με νέες δημιουργίες της γης και της θάλασσας … «φιστικάτο με θαλασσινό αλάτι» …που φωτογραφίσαμε πάνω σε δίχτυα … με την Μαρία Αλιφραγκή σε ρόλο Floor Manager, κάτω από τον καυτό ήλιο… 
H βόλτα συνεχίστηκε πάνω σε δίκυκλο … προκειμένου να έχουμε την άνεση της φωτογράφισης. Περάσαμε από την Κολώνα και συνεχίσαμε μέχρι το σπίτι που έζησε για 20 χρόνια, ο αγαπημένος μας Νίκος Καζαντζάκης.  Ένα σπίτι με γαλάζια μεγάλα παράθυρα πνιγμένο στις καπαριές, που εκείνος λάτρευε. Η Αίγινα τον γαλήνευε και το απέραντο γαλάζιο, τον ενέπνεε. Γυρίζοντας must μια στάση στην «Μάνα», του μεγάλου μας γλύπτη Καπράλου και επίσκεψη στο σπίτι μουσείο.


Στον γυρισμό για το «κλεινόν άστυ» το γλέντι στο κρουαζιερόπλοιο «Αννα Μαρού» καλά κρατεί … με φολκλορικό πρόγραμμα μετά χορών και ζωντανής μουσικής… 
Μετράμε τις ημέρες … για το επόμενο ταξίδι μαζί σας στην Αίγινα, όλα τα έχουμε προετοιμάσει στην εντέλεια.

Σας περιμένουμε καλά να περνάτε…