Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Ύδρα - Πόρος - Αίγινα: Τα 3 νησιά του Αργοσαρωνικού που θα σας μαγέψουν

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού ίσως είναι τα λιγότερο διαφημισμένα νησιά στην Ελλάδα. Κι όμως, η πολύ κοντινή τους απόσταση από τον Πειραιά και η απείρου κάλλους ομορφιά που διαθέτουν, αυτομάτως τα κάνουν κατάλληλο προορισμό για μια όμορφη απόδραση από την πόλη. Ταξίδεψτε μαζί με την Signature Travel και γνωρίστε 3 από τα πιο ιδιαίτερα νησιά της Ελλάδος.

1. Ύδρα

Η Ύδρα αποτελεί ένα από τα πιο γραφικά και ατμοσφαιρικά νησιά του Αργοσαρωνικού. Η αρχιτεκτονική δομή της ιστορικής ναυτικής πολιτείας των αρχών του 19ου αιώνα έχει διατηρηθεί ανέπαφη ενώ, ταυτόχρονα έχει δημιουργηθεί ένα πολύ ιδιαίτερης ποιότητας τουριστικό θέρετρο με όμορφους ξενώνες και διαχρονικά meeting points. Τα πολυώροφα αρχοντικά, ορισμένα από τα οποία είναι επισκέψιμα, κόβουν την ανάσα. Το λιμάνι είναι η καρδιά του νησιού και ουσιαστικά ο μοναδικός οικισμός. Ξεκινώντας από τη Χώρα μπορείτε να κάνετε διάφορους ωραίους περιπάτους. θα σας προτείναμε να πάτε προς το Ιστορικό Αρχείο και το Λιμεναρχείο, είτε προς την Κιάφα με τα αρχοντικά των Κουντουριώτηδων και από κει, παραλιακά, προς τη Σπηλιά και τους Μύλους. Βέβαια, πρέπει να γνωρίζετε ότι στο νησί δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα και οι διαδρομές γίνονται είτε με τα πόδια είτε με θαλάσσια ταξί. Αξίζει βέβαια να αναφέρουμε ότι η Ύδρα έχει, επίσης, έντονη καλλιτεχνική κίνηση και κάθε καλοκαίρι πραγματοποιείται στο νησί μια σειρά από εκθέσεις σύγχρονης τέχνης. Αξιοσημείωτο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι εκκλησίες: η Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο λιμάνι και οι ναοί του Αγίου Ιωάννη του Νηστευτή  και του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου.

2. Πόρος

Ο Πόρος διαθέτει μια επιβλητική γοητεία. Τα ισχυρά του πλεονεκτήματα είναι τα νεοκλασικά που κοσμούν τη Χώρα, πλαγιές που είναι γεμάτες από πεύκα, οι μικροσκοπικοί κολπίσκοι και η εύκολη και γρήγορη πρόσβαση από την Αθήνα. Η γαλήνια ομορφιά του τοπίου σε συνδυασμό με την ηρεμία που αποπνέει το νησί  θα σας κάνουν να αισθανθείτε την απόλυτη χαλάρωση και να γεμίσετε μπαταρίες. Αξίζει να περπατήσετε στις παλιές γειτονιές, στην «Παλιά Χώρα» όπως τις αποκαλούν οι ντόπιοι, να επισκεφτείτε το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και το παλιό υδραγωγείο. Όπως επίσης, μην αμελήσετε να πάτε στο Ρολόι, που είναι το σήμα κατατεθέν της θαλασσινής πολιτείας από το 1927. Το επιβλητικό αυτό κτίσμα είναι χτισμένο στην υψηλότερη κορυφή του λόφου, έχει πανοραμική θέα σε όλο το κανάλι που χωρίζει το νησί από την απέναντι ακτή της Πελοποννήσου. Η επίσκεψη στον Πόρο συνδυάζεται παραδοσιακά με εκδρομές στην απέναντι ακτή της Πελοποννήσου με το περίφημο Λεμονοδάσος και τον Αρχαιολογικό Χώρο Τροιζήνας.

3. Αίγινα

Η Αίγινα απέχει μόλις 35 λεπτά με το ιπτάμενο δελφίνι από τον Πειραιά, οπότε αποτελεί την ιδανική λύση για μια εκδρομή του Σαββατοκυριακού, αλλά ακόμα και για μονοήμερη εκδρομή. Θα πρέπει απαραιτήτως να κάνετε βόλτα στο λιμάνι, όπου θα απολαύσετε την προκυμαία με τα αμαξάκια, τα νεοκλασικά, τα πλωτά μανάβικα, τα cafes και τις ταβέρνες γύρω από την ψαραγορά. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να επισκεφθείτε τα λιγότερα γνωστά στους πολλούς επιβλητικά δημόσια κτίρια της εποχής του Καποδίστρια. Η ενδοχώρα είναι πλούσια σε αξιοθέατα αρχαιολογικού αλλά και θρησκευτικού περιεχομένου και ωραία τοπία.Οι φαν του πεταλιού πάρτε μαζί σας και το ποδήλατο ή νοικιάστε – η παραλιακή προσφέρεται για ποδηλατάδα. Επίσης, θα σας συνιστούσαμε να κατηφορίσετε προς την παραλία της Αγ.Μαρίνας, με τα καταγάλανα ζεστά νερά και το μαγευτικό ήρεμο τοπίο.