Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Φθινόπωρο σε κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Το Φθινόπωρο ενδείκνυται ως εποχή για να πραγματοποιήσετε ένα αξέχαστο ταξίδι σε κάποια πόλη της Ευρώπης.  Τόσο οι κατάλληλες καιρικές συνθήκες όσο και η πανέμορφη αλλαγή του φυσικού περιβάλλοντος θα σας κάνει να λατρέψετε αυτή την εμπειρία. Το Signature Travel σας προτείνει φθινοπωρινούς προορισμούς, οι οποίοι θα σας μαγέψουν.

Πορτογαλία

Αυτή η πολύχρωμη χώρα έχει καταφέρει να διατηρήσει σε κάθε γωνιά της μια αυθεντικότητα που σπάνια συναντάται σε τουριστικούς προορισμούς. Θα λατρέψετε την ηλιόλουστη και ατμοσφαιρική Λισαβόνα, την πόλη των επτά λόφων και του σύγχρονου fado, τον πρώτο σε προτίμηση τουριστικό προορισμό της χώρας – ειδικά για τους Έλληνες.  Αξίζει να αναφερθεί ότι η Πορτογαλία διαθέτει ακτογραμμή σχεδόν χιλίων χιλιομέτρων και είναι σχεδόν αδύνατο να μην βρείτε την ιδανική για εσάς παραλία.  Επίσης, το καταπράσινο και εξωτικής βλάστησης νησιώτικο σύμπλεγμα της Μαδέρα διαθέτει περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που προστατεύονται από την UNESCO. Επιπλέον, η τοπική κουζίνα έχει μεσογειακό χρώμα  αλλά με μια πινελιά παραπάνω μπαχαρικών, γεγονός που αιτιολογείται από το ότι η άλλοτε ισχυρή αυτοκρατορία εισήγαγε προϊόντα από τις αποικίες της στις Ινδίες, στην Περσία κ.α. Ιδανική εποχή για να βρεθείτε στην Πορτογαλία είναι οι καλοκαιρινοί μήνες, αλλά και οι φθινοπωρινοί μήνες, όπου θα αποφύγετε την κοσμοσυρροή και θα απολαύσετε το υπέροχο τοπίο.

Ιταλία

Αποτελεί τη χώρα, που όποιος πατήσει το πόδι του πάντα ξαναγυρνάει. Στην Ιταλία θα θαυμάσετε από κοντά εκπληκτική αρχιτεκτονική και ιστορικά μνημεία που δίνουν άλλον αέρα στην κάθε γωνιά της, ενώ θα δοκιμάσετε τις αγαπημένες σας ιταλικές γεύσεις στα αυθεντικά τοπία και θα πιείτε καλό κρασί. Τα ατμοσφαιρικά μοναστήρια της, τα κάστρα, το Βατικανό, η αρχαία Ρώμη, τα κανάλια της Βενετίας, οι φάρμες, οι ζωντανές της πόλεις  θα σας κρατήσουν απασχολημένους και θα σας χαρίσουν τις καλύτερες φθινοπωρινές αναμνήσεις, καθώς θα απολαμβάνετε την τραγουδιστή, ιταλική γλώσσα. Μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε την ιταλική αγορά, όπου θα βρείτε μοναδικές ευκαιρίες!

Κροατία
 
Η μαγική αυτή χώρα έχει ακτογραμμή 1.778 χιλιόμετρα και πάνω από χίλια νησιά. Αποτελεί έναν προορισμό που συνδυάζει Αδριατική θάλασσα, πράσινους λόφους, μεσαιωνικές πόλεις και μοναδική ρωμαϊκή κληρονομιά, ειδικά στο Σπλιτ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της. Αν είστε λάτρεις της  ιστιοπλοΐας η Κροατία θα πρέπει να βρίσκεται στη λίστα των ονειρικών προορισμών σας, ενώ αποτελεί μια καλή ευκαιρία να αποχαιρετήσετε το καλοκαίρι και να υποδεχτείτε το φθινόπωρο με μερικές ακόμη βουτιές, στις γαλαζοπράσινες δαλματικές ακτές αυτή τη φορά.


Ουγγαρία
 
Το κρυφό χαρτί της Ουγγαρίας είναι η Βουδαπέστη, η μεγαλοπρεπής πόλη με τους έντονους αστικούς ρυθμούς. Θαυμάστε από κοντά το δεύτερο μεγαλύτερο ποταμό της Ευρώπης, τον Δούναβη, περιηγηθείτε στο μπαρόκ Σέντεντρε, τη μεσαιωνική πόλη Σόπρον, τα γοτθικά καμπαναριά του Πετς και το διάσημο Έστεργκομ, επισκεφθείτε τα λουτρά της Βουδαπέστης, σχεδιασμένα για τους Τούρκους αυτοκράτορες, γευτείτε ουγγρικές γεύσεις σε πολύ φιλικές τιμές. Η χώρα αυτή κουβαλά μια αίσθηση παραμυθιού και θα νιώσετε σαν να είστε μέρος του.

Τουρκία

 
Στη σύγχρονη Τουρκία, η ιστορική κληρονομιά αιώνων και η προοδευτική, μοντέρνα κουλτούρα δείχνουν να συνδυάζονται όμορφα, με την Κωνσταντινούπολη να υποστηρίζει καλά και τις δυο πλευρές και να μονοπωλεί τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών. Εκεί θα βρείτε όμορφα εστιατόρια και φανταχτερά night clubs «στριμωγμένα» ανάμεσα σε βυζαντινά και οθωμανικά κτίρια, με το παλιό και το σύγχρονο να εναρμονίζονται κάτω από αυτή τη μυθική αίσθηση που περιπλανιέται στους δρόμους. Μην φύγετε από την Κωνσταντινούπολη χωρίς να περάσετε από την Αγιά-Σοφιά, από τα κλασικά μαρμάρινα χαμάμ της και από τα ζαχαροπλαστεία της για να γευτείτε παραδοσιακό, πεντανόστιμο μπακλαβά.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και άλλους μοναδικής ομορφιάς προορισμούς επισκεφθείτε το site μας: www.signature.gr