Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Ζάππειο - το κτίριο ορόσημο των Αθηνών






Το Ζάππειον Μέγαρο είναι ένα από τα σημαντικότερα κτίρια της Αθήνας. Βρίσκεται νότια του Εθνικού Κήπου και των παλαιών Ανακτόρων και δυτικά του Παναθηναϊκού Σταδίου. Η ανέγερσή του χρηματοδοτήθηκε από τον εθνικό ευεργέτη Ευάγγελο Ζάππα και ολοκληρώθηκε το 1888. Το νεοκλασικό μέγαρο είναι συνυφασμένο με την ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Σήμερα λειτουργεί ως συνεδριακό και εκθεσιακό κέντρο. Το Signature Travel σας προτείνει να πάρετε μια γεύση από αυτόν τον υπέροχο χώρο.

Εκτός από τις συνεδριακές αίθουσες (με συστήματα μετάφρασης σε 9 ξένες γλώσσες) υπάρχουν πολυτελείς χώροι υποδοχής, μέσα στoυς οποίους διατίθενται ασύρματη σύνδεση internet, δυνατότητα τηλεφωνικής και τηλετυπικής υποστήριξης, συστήματα ασφαλείας και ελέγχου (πυρκαγιάς, παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, συναγερμού, εσωτερικό και εξωτερικό τηλεοπτικό κύκλωμα), σύγχρονοι χώροι υγιεινής και άλλα συστήματα διευκολύνσεων.
Επίσης, οφείλουμε να αναφερθούμε σε δύο ονόματα που μας έρχονται αμέσως στο μυαλό όταν ακούμε τη λέξη Ζάππειο. Το ένα είναι το πολύ δημοφιλές αναψυκτήριο της Αίγλης και το άλλο ο κήπος.


Η Αίγλη Ζαππείου
Ο σύγχρονος πολυχώρος της Αίγλης Ζαππείου αποτελεί το ιδανικό σημείο, για να "αποδράσετε" έξυπνα από το θόρυβο της πόλης. Βρίσκεται σε μια ιδανική τοποθεσία, μέσα σε ένα καταπράσινο φυσικό περιβάλλον στην καρδιά της Αθήνας. Η Αίγλη Ζαππείου αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό "σκηνικό" για αυθεντικές εικόνες της παλιάς Αθήνας, που μας τις θυμίζουν πολλές από τις ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες που γυρίστηκαν εκεί... Οι ανανεωμένες εγκαταστάσεις σέβονται την ιστορικότητα του χώρου, συνυπάρχουν αρμονικά με το πλούσιο φυσικό περιβάλλον και προσφέρουν άρτια τεχνική υποδομή με διακριτικές αναφορές στο σύγχρονο design.

Ο πολυχώρος περιλαμβάνει το all day café restaurant Aegli Café, το εστιατόριο ελληνικής κουζίνας Αίγλη Εστιατόριο, το θερινό κινηματογράφο Cine Αίγλη και τις αίθουσες κοινωνικών και επαγγελματικών εκδηλώσεων Ολυμπία, Ολυμπία Veranda, Πρωτέας, Prive και τον κήπο “Aegli Garden”.
Η πρόσβαση στην Αίγλη Ζαππείου δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερη. Όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς περνάνε από την Αίγλη Ζαππείου, ενώ υπάρχει ιδιόκτητο, διαθέσιμο parking, με είσοδο από την Βασιλίσσης Όλγας.

 Ο κήπος

Αυτή η ανάσα οξυγόνου περικυκλώνεται από τους δρόμους: Ηρώδου Αττικού-Βασ. Κων/νου - Βασ. Όλγας - Βασ. Αμαλίας, καθώς και από τον Εθνικό Κήπο. Περιλαμβάνει 83 στρέμματα μαλακών επιφανειών πράσινου, 41 στρέμματα σκληρών επιφανειών, 2,4 στρέμματα με αίθρια και εσωτερικές αυλές. Μεγάλη βοήθεια στη συντήρηση και βελτίωση του πρασίνου απετέλεσε η ανόρυξη τριών νέων γεωτρήσεων. Στη μία από αυτές τοποθετήθηκε υποβρύχια αντλία, η οποία τροφοδοτεί με παροχή νερού 15 κυβικά μέτρα ανά ώρα την νέα κεντρική δεξαμενή, χωρητικότητας 160 κυβ. μ. και σε συνέχεια το νέο υπόγειο αρδευτικό δίκτυο. Η κατασκευή πρότυπου συστήματος αυτόματου ποτίσματος (με τηλεχειρισμό) στους χλοοτάπητες και στις μπορντούρες συνετέλεσε σημαντικά στη διατήρηση του πρασίνου, ακόμα και σε περιόδους με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες. Τέλος, γίνεται προσπάθεια για να αποκατασταθεί ο ηλεκτροφωτισμός και να αντικατασταθούν τα παγκάκια του Ζαππείου Κήπου.