Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Ιδιαίτερα μπαράκια για ποτό σε Αθήνα και Πειραιά!

Μπορεί να αφήσαμε πίσω μας το καλοκαίρι, τις παραλίες και τις πισίνες αλλά συνεχίζουμε με αμείωτο κέφι, προκειμένου να υποδεχθούμε τον cozy χειμώνα. Αυτό σημαίνει ότι θα αναζητήσουμε μπαράκια για να πιούμε ένα χαλαρό ποτό με τους φίλους μας, το σύντροφό μας ή παρέα με συναδέλφους μετά τη δουλειά.

Το Signature Travel βρήκε και σου προτείνει μερικά από τα δημοφιλέστερα και 'ψαγμένα' μπαράκια για να περάσεις όμορφες χειμωνιάτικες βραδιές τα Σαββατοκύριακα... αλλά και τις καθημερινές!

1. 42 Bar, Κολοκοτρώνη 3, Αθήνα
























Μέσα στο κέντρο της Αθήνας, ένα μπαρ που μοιάζει σαν να είναι βγαλμένο από την εποχή της Ποτοαπαγόρευσης με jazz μελωδίες, ωραίο κόσμο και πολύ ιδιαίτερα cocktails. Θα βρεις δύσκολα τραπέζι Σάββατο βράδυ αλλάζ αξίζει τον κόπο να δοκιμάσεις ποτό από τον κατάλογο του 42 bar.



2.  Αμπάριζα, Λέκκα 14, Αθήνα




Στο Σύνταγμα και σε έναν από τους πιο πολύβουους δρόμους της ΑΘήνας, την οδό Λέκκα στεγάζεται η Αμπάριζα, ένα μπαράκι με soul και funky ακούσματα. Είναι ένας ζεστός και φιλόξενος χώρος με το ξύλο να κυριαρχεί και ενδείκνυται για χαλαρό ποτό μετά τη δουλειά που συνοδεύεται από finger food.



3. Blue Bird, Ηπίτου 4, Αθήνα


Μέσα στην Ηπίτου, που εξελίχθηκε πολύ γρήγορα σε ένα hot δρόμο και στέκι για τους Αθηναίους, θα βρεις το Blue Bird που είναι ιδανικό για ποτά με την παρέα. Κάνει τη διαφορά επειδή είναι ένας συνδυασμός bistrot- bar και φυσικά βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, σε μικρή απόσταση από το Σύνταγμα.

4. Μπελ Ρεϋ, Φαλήρου 88, Κουκάκι



Το Κουκάκι είναι η ευχάριστη έκπληξη του τελευταίου χρόνου με υπέροχα μαγαζιά να κάνουν opening και να μετατρέπουν την περιοχή στο πιο hot spot. Το Μπελ Ρεϋ είναι το σήμα κατατεθέν της περιοχής και προσαρμόζεται στις ανάγκες σου με καφέ, brunch αλλά και φανταστικά κοκτέιλ.

5. Upupa Epops, Αλκμήνης 7, Κάτω Πετράλωνα


To new entry στα bars της Αθήνας ακούει στο όνομα Upupa Epops και όλοι μιλούν για το ιδιαίτερης αισθητικής μαγαζί στα Κάτω Πετράλωνα. Το βασικό χαρακτηριστικό τους είναι τα ολόφρεσκα κοκτέιλ και τα ποτά σε λογικές τιμές.

6. Moustaki, Δροσίνη 5, Κηφισιά 


Οι κάτοικοι αλλά και οι fans των βορείων προαστίων έχουν το δικό τους χώρο για να πίνουν δροσερά και ιδιαίτερα κοκτέιλ στη βραδινή τους έξοδο. Μέρος για να κάτσεις έξω στα όρθια αλλά και μέσα τις πιο κρύες νύχτες του χειμώνα.

7. El rey alobar, Θουξυδίδου 7, Χαλάνδρι


Άλλο ένα στέκι στα βόρεια προάστια και συγκεκριμένα, στην περιοχή με τα περισσότερα bars, το Χαλάνδρι. Το El rey alobar έχει ήδη γίνει γνωστό για τα cocktails του αλλά και την pop αισθητική του. Αν καταφέρεις να παρκάρεις στο Χαλάνδρι, πρέπει να κάνεις ένα πέρασμα!

8. Manor House, Αιμιλίου Βεάκη 36, Περιστέρι



Το Manor house συνδυάζει το cozy στοιχείο του bar με την ταράτσα ακριβώς από πάνω για τους τολμηρούς ή απλά για πιο ζεστές μέρες. Θα πιεις καφέ αλλά και κλασικά ποτά στο θορυβώδη και ανερχόμενο πεζόδρομο στο κέντρο του Περιστερίου.

9. Troubar, Φίλωνος 131, Τρούμπα

Η περιοχή της Τρούμπας στον Πειραιά παύει να είναι κακόφημη όπως κάποτε και γεμίζει με μπαράκια και άλλα μαγαζιά. Δεν χρειάζεται να είσαι Πειραιώτης για να συχνάζεις εκεί. Το Troubar έχει ήδη αποκτήσει φανατικό κοινό από Αθήνα και Πειραιά και θα γίνει το αγαπημένο σου μέρος για ποτό αλλά και για live, ανάλογα με τη διάθεση.

10. Mosaiko, Λαοδίκης 30, Γλυφάδα


Για όσους μένουν ή απλά αγαπούν τα νότια προάστια, η απάντηση είναι... το Mosaiko. Σε πολυσύχναστο δρόμο της Γλυφάδας, θα βρεις το μαγαζί με τα pop χρώματα, καφέ το πρωί και ποτό το βράδυ. Να μία καλή αφορμή να φύγεις και λίγο από το κέντρο.